Photon Energy conectează o centrală fotovoltaică de 7,5 MWp la rețeaua din România

Comunicat de pres
16.9.2024
:
  • Compania a finalizat și racordat la rețea o nouă centrală electrică fotovoltaică în România, cu o capacitate de producție de 7,5 MWp, situată în Făget, județul Timiș.

  • Centrala electrică fotovoltaică Făget 3 este cea mai mare din portofoliul de producători independenți de energie (IPP) a Grupului de până acum și crește numărul centralelor operaționale la 100.

  • Producția anuală totală a centralei fotovoltaice este estimată la aproximativ 11,1 GWh, echivalentul a 7,9% din producția totală din 2023 a Grupului și portofoliului IPP.

  • Compania se așteaptă să înregistreze 2,5 milioane EUR, precum și venituri ce vor fi incluse în Raportul Financiar pentru trimestrul al treilea din 2024, ceea ce va contribui pozitiv la creșterea capitalului consolidat al Grupului.

Amsterdam/Bucharest – 16 Septembrie 2024 – Photon Energy N.V. (WSE&PSE: PEN, FSX: A1T9KW) („Photon Energy Group” sau „Compania”) anunță că Photon Energy Engineering Romania S.R.L. – filiala din România a Grupului, dedicată serviciilor de inginerie, achiziții și construcție (EPC) – a finalizat și conectat la rețea o nouă centrală fotovoltaică  pe piața românească. Centrala are o capacitate de producție de 7,5 MWp.

„Suntem mândri că am extins portofoliul nostru de active fotovoltaice în funcțiune cu încă 7,5 MWp în România,” a declarat Georg Hotar, CEO al Grupului Photon Energy. „Această nouă centrală fotovoltaică este deosebit de importantă, deoarece este una dintre cele mai mari din portofoliul Companiei. Extinderea portofoliului nostru în România ajunge astfel la un total de douăsprezece centrale fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 48,4 MWp, și crește numărul global de unități la 100, cu o capacitate combinată de 140,3 MWp.”

Situată în Făget (județul Timiș), centrala fotovoltaică se întinde pe 9,1 hectare de teren și are un total de 12.216 module fotovoltaice bifaciale de înaltă eficiență montate pe trackere cu un singur ax. Aceasta este a treia centrală fotovoltaică în această locație, având o capacitate instalată totală de 14,6 MWp. Modelul de evaluare pentru portofoliul Grupului, conform IAS 16, implică înregistrarea altor venituri de aproximativ 2,5 milioane EUR în Raportul Financiar  pentru T3 2024, în legătură cu punerea în funcțiune a centralei Făget 3.

ro-map-faget.png (50 KB)

Producția anuală totală a noii centrale electrice fotovoltaice este estimată la aproximativ 11,1 GWh, ceea ce reprezintă 7,9% din producția portofoliului Grupului de anul trecut. Modulele bifaciale montate pe structură tip tracker cu un singur ax, vor furniza energie verde în rețeaua gestionată de Retelele Electrice Banat. Energia electrică generată va fi vândută pe piața liberă de energie, fără sprijin guvernamental sau acord de cumpărare a energiei.

Portofoliul IPP (Producător Independent de Energie) al Companiei include acum 100 de centrale fotovoltaice solare, cu o capacitate combinată de generare de 140,3 MWp. O centrală suplimentară de 3,2 MWp, situată în Sărulești, România, este în prezent în proces de punere în funcțiune și se estimează că va crește portofoliul IPP la 143,5 MWp înainte de sfârșitul anului.

Pe piața românească, Photon Energy oferă o gamă variată de servicii, inclusiv dezvoltarea proiectelor, EPC (inginerie, achiziții și construcție) și O&M (operare și mentenanță) pentru centrale fotovoltaice. În plus, Compania distribuie componente fotovoltaice de cea mai înaltă calitate și construiește instalații fotovoltaice pe acoperișuri atât pentru clienți comerciali, cât și pentru cei industriali.

 faget-3-14-ret-hd.jpg (955 KB)

Centrală fotovoltaică de 7.5 MWp Făget 3 | Sursă foto: Photon Energy Group

 

Despre Photon Energy Group – photonenergy.com

Grupul Photon Energy este un grup de companii care furnizează energie solară, soluții de tratare a apei și remediere a mediului în întreaga lume. Serviciile sale de energie solară sunt furnizate de Photon Energy; de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și a pus în funcțiune centrale solare cu o capacitate combinată de peste 140.3 MWp în portofoliul  propriu. În prezent, aceasta dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 1 GWp în Australia, Ungaria, Polonia și România și oferă servicii de operare și  mentenanță pentru 880 MWp la nivel mondial. Prin filiala sa deținută integral, Lerta, Grupul deține licențe de tranzacționare a energiei electrice în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Serbia. Lerta este al treilea cel mai mare furnizor de servicii DSR pentru TSO polonez, cu o capacitate contractată de 389 MW pentru 2024. Cealaltă companie importantă a grupului, Photon Water, oferă soluții de tratare a apei, inclusiv servicii de remediere a mediului, precum și de dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor resurse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Varșovia, Praga și Frankfurt, precum și la XETRA, principala platformă de tranzacționare online din Germania. Photon Energy Group are sediul central în Amsterdam, cu birouri în Australia și în Europa.

 

 

Media Contact

Martin Kysly
Head of Marketing and Corporate Communications
Tel. +420 774 810 670
E-mail: martin.kysly@photonenergy.com

Investor Relations Contact

Joanna Rzesiewska
Investor Relations Manager
Tel. +420 777 486 464

E-mail: joanna.rzesiewska@photonenergy.com 

 

Používáním těchto stránek souhlasíte s užitím souborů cookies.

Rozumím

Join our Newsletter

The copy needed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod.

Amdgkas dkagd kaghd…

This site is protected by reCAPTCHA and the Google
Privacy Policy andTerms of Service apply.